<-- Takaisin sarjaan Sarjakuvalehti 1. laitos

Edellinen numero
Sarjakuvalehti 1950 19

Sarjakuvalehti 1950 19 02 Rauta-Jaakko

Seuraava numero
Sarjakuvalehti 1950 19 07 Apusheriffi Sämpylä

Tietoa lehdestä:

Sarjakuvalehti 19 1950 sivu 2

Sheriffi Rauta-Jaakko ja Rautatien Särkijät
Buck Jones in the Railroad Raid
Cowboy Comics 3 (UK 1950)
Piirtäjä: Geoff Campion

1950 Englannissa alettiin julkaista vuotta aiemmin Australiassa aloitettua sarjakuvalehteä Cowboy Comics. Australiassa lehdet oli nimetty sankareiden mukaan Buck Jonesiksi, Kit Carsoniksi jne, mutta UK:ssa ne kerättiin saman Cowboy Comics (myöhemmin Cowboy Picture Library) nimen alle ja sarjaa jatkettiin pitkälti yli Australian 36:n numeron jälkeen piirtämällä samojen ukkojen toilauksia Englannissa ja lisäämällä sankareihin mm. Kansas Kidin, Davy Crockettin ja Billy The Kidin. UK:ssa sarjaa tuli kaikkiaan 468 64-sivuista upeaa lännenlehteä.
Osa sarjoista julkaistiin Englannissa Cowboy Comicsien lisäksi tai pelkästään Kit Carsonin ja Buck Jonesin vuosikirjoissa sekä usean sarjan sarjakuvalehdissä, kuten Sun, Knockout, Eagle ja Valiant.

Alkali Cityn sheriffi Buck Jones (keksitty hahmo) alkoi Suomen valloituksensa Sarjakuvalehdessä nimellä Sheriffi Rauta-Jaakko ja jatkoi omalla nimellään siis Buck Jonesina Tähti-Sarjojen Sheriffi lehdissä (katso Arkiston Sheriffi).

Kit Carson aloitti Suomen kiertueensa myös Sarjakuvalehdessä ja jatkoi myöhemmin Buck Jonesin ja Davy Crockettin tapaan omassa nimikkolehdessään. (Katso Arkistosta Buck Jones ja Kit Carson).

Samoista edellä mainituista lähteistä tuli Sarjakuvalehteen, Nastasarjoihin ja Lännen Korkeajännityssarjaan myöhemmin myös mm. Buffalo Bill ja Billy the Kid.

Jakso - Rautatiensärkijät päättyi lehdessä 6 1951 ja lehdessä 7 1951 alkoi Cowboy Comics n:o 3:n seuraava tarina:
Sheriffi Rauta-Jaakko
Buck Jones & the Magpie of Marble Creek
Cowboy Comics 3 UK
Piirtäjä: Hugh McNeill

Lehdessä 21 1951 päättyi jakso Marmoripuron Harakka ja samassa lehdessä alkoi viimeinen Rauta-Jaakko:

Rauta-Jaakko Seikkailussa Rautatiellä
Buck Jones in The Diamond Clue
Piirtäjä: Geoff Campion

Timanttivihje kesti lehteen 2 1952.