<-- Takaisin sarjaan Truman Timothy

Edellinen numero

Truman 1991 a Tecumseh

Seuraava numero
Truman 1991 a Tecumseh sivu 01

Tietoa lehdestä:

Tecumseh
1991

Englanninkielinen

Tecumseh!
Teksti: Allan W.Eckert
Kuvitus: Timothy Truman
koko: 20 cm x 27 cm
4-värisivuja: 62
kustantaja: Eclipse Books

Tecumseh oli yksi merkittävimmistä intiaanipäälliköistä. Hän oli Shawnee-päällikkö ja yritti koota useita heimoja vastustamaan valkoisten leviämistä ja sortoa.
Tecumsehin viha alkoi sinä hetkenä, kun valkoiset hevosvarkaat ampuivat hänen veljensä joutumatta murhatyöstään minkäänlaiseen edesvastuuseen.

Tecumseh ryhtyi toisen veljensä (joka oli nimetty profeetaksi) avulla haalimaan intiaaniheimoja yhteiseen vastarintaan amerikkalaisia itsenäisyystaistelijoita vastaan ja toimi vastahakoisena ja hankalasti käsiteltävänä liittolaisena englantilaisille.
Loppujen lopuksi hänen profeetta-veljensä petti suunnitelmat ja Tecumseh ammuttiin Thames-joen taistelussa...
Tecumsehin shawneiden häviön myötä englantilaiset menettivät tärkeän intiaaniliittolaisten tuen ja se oli tavallaan amerikkalaisten itsenäisyystaistelun ratkaisevia taisteluja...

Tarun mukaan hänen ruumistaan ei koskaan löydetty taistelukentältä eli luultavasti shawneet olivat piilottaneet kuolleen päällikkönsä.

Tässä Trumanin albumissa valkoiset leikkaavat taistelun laannuttua Tecumsehin päänahan voiton merkiksi ja se ei siis ilmeisestikään vastaa todellisuutta...

Truman 1991 a Tecumseh sivu 01
Truman 1991 a Tecumseh sivu 35
Truman 1991 a Tecumseh sivu 52
Truman 1991 a Tecumseh sivu 58
Truman 1991 a Tecumseh sivu 60