<-- Takaisin sarjaan Muut - Iskelmä

Edellinen numero
Iskelmä 1964 07 sivu 04

Iskelmä 1964 07 sivu 08

Seuraava numero
Iskelmä 1964 07 sivu 09

Tietoa lehdestä:

Iskelmä 7
1964

sivu 8

Kun Beatlesistä oli pakko tehdä juttua jokaisen nuorisomusiikkilehden jokaiseen numeroon, oli varsinaiset asiapitoiset artikkelit äkkiä kaluttu loppuun ja siiryttiin sujuvasti hömpänhömppä-raapustuksiin, jotka useimmiten väitettiin valheellisesti olevan suoraan "poikien suusta" tai joskus jopa näiden itsensä kirjoittamia.

Tässä artikkelissa on sentään jotain asiaa ja pohjaakin sikäli, että se kertoo Beatlesin tekevän elokuvaa, mutta miksi sitten moinen otsikko?

--

Elokuvan tekemisestä on haastateltu tuottajaa eli Walter Shensonia, kun taas koko artikkelissa ei mainita lainkaan ohjaaja Richard Lesteriä.

Näin vuosien jälkeen sanoisin, että Beatle-tietäjät hyvinkin muistanevat Lesterin, vaan ei moista rahakirstun päällä aikaansa viettävää tuottajaa.

Ote tekstistä:
... "He tuntuvat haistavan olinpaikkamme", sanoi 23-vuotias Jonn Lennon, vanhin Beatleseista kuvauksen jälkeen...

No ensinnäkin Lennonin etunimi on John eikä hän ollut vanhin Beatleseistä, vaan Ringo.

Elokuvan nimeksi tuli A Hard Day's Night ja sen sanotaan olleen alkusysäyksenä ja esikuvana the Monkees -yhtyeelle sekä MTV:lle...
(Huom! Viimemainittu ei tarkoita Mainos-TV:tä, vaan 80-luvun alussa pyörinyttä musiikkikanavaa, jossa biisien visuaalinen esitys eli ns "video" ylitti merkitykseltään varsinaisen musiikin.)