<-- Takaisin sarjaan Muut - Iskelmä

Edellinen numero
Iskelmä 1964 07 sivu 32

Iskelmä 1964 07 takakansi

Seuraava numero
Iskelmä 1965 01

Tietoa lehdestä:

Iskelmä 7
1964

takakansi

Iskelmän takakannessa oli yleensä aina Scandian mainos.

Takakannen alareuna:
Islandersin jäsenet oli kaiketi kotoisin Lauttasaaresta ja kyseisen kaupunginosan loppuosasta oli siis väännetty enklanniksi bändin nimi.
Neljäntenä vasemmalta Pepe Willberg.

Silloin kun Islandersin laulusolistina toimi Ilkka Lipsanen, kokoonpanon nimi oli Danny and the Islanders.
Danny äärimmäisenä oikealla.

Takakannen vasen yläreuna:
Silloin kun Islanders soitti Iskelmän Päätoimittajan (Paavo Einiö) veljen, Antti Einiön taustayhtyeenä, nimenä käytettiin Antti Einiö and the Islanders.

Antti Einiö oli yksi ensimmäisiä suomalaisia juontaja-toimittajia, joka halusi olla suurempi tähti kuin mitkään "oikeat" laulajat tai soittajat.
Hänen levynsä Farmer John oli rää'ytty sillä rajalla, että siitä oli vaikea sanoa, oliko kyseessä vitsi vai oliko äijä tosissaan.

Toisaalta Antti edusti vanhoilliseen veljeensä verrattuna uutta nousevaa nuorekasta juontaja-toimittaja linjaa, jota sitten mm Markku Veijalainen ja Jyrki Hämäläinen veivät eteenpäin nuorten musiikkilehdissä.

Vrt. USA:ssa Ed Sullivan, joka oli patavanhoillisen jäykkä ja yritti epätoivoisesti sensuroida live-TV-showssaan mm Rolling Stonesia ja Jim Morrisonia...

Takakannen keskialue:
"Johnny" Liebkind oli Soundsien rumpali, mutta alkoi jo näköjään 1964 pikkuhiljaa kohota solistiksi aluksi nimellä Johnny & the Sounds ja myöhemmin pelkkä Johnny.